WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

    Klantenservice

Alle werkdagen telefonisch bereikbaar

       Gratis verzending

      binnen Nederland

Veiligheid

Toy Trade Holland staat voor kwaliteit en veiligheid. Wij doen daarom ook ons uiterste best u een zo goed en veilig mogelijk product te leveren, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Denk daarom aan de volgende tips en help ongelukken voorkomen.

Schokdempende ondergrond (particulier)
Wanneer de hoogte waarvan kinderen zouden kunnen vallen hoger is dan 1 meter, dan raden wij u aan om een goede schokdempende ondergrond te kopen. Hiervoor kan een laag van tenminste 30 cm houtsnippers, rivierzand of boomschors gebruikt worden tot minimaal 1,5 meter rond het speeltoestel. Daarnaast zijn standaard rubber tegels of gras zijn geschikt voor situaties waarbij uw kind minder dan 1 meter naar beneden kan vallen. Het is belangrijk om de ondergrond goed te onderhouden en te zorgen dat er geen diepe kuilen ontstaan.

Toy Trade Holland biedt u de mogelijkheid om direct bij aanschaf van uw speeltoestel rubberen tegels mee te bestellen. Deze tegels zijn van hoge kwaliteit én voorzien van pin-gat verbindingen zodat jarenlange extra bescherming gewaarborgd is. (zie hiervoor webwinkel)

Aandachtspunten bij de montage
Zorg voor een vrije ruimte rondom het speeltoestel van minimaal 1,5 meter. Het is dus raadzaam op te letten dat er geen andere speeltoestellen, schuttingen, terrasranden, tuinmeubels en/of bomen in de directe omgeving van het speeltoestel staan. Verder is het belangrijk het speeltoestel goed vast aan de grond te zetten en de gebruiksaanwijzing vooraf goed door te lezen. Om hoofdbeklemming van uw kind te voorkomen, is het goed ervoor te zorgen dat er geen gaten tussen de 10 en 23 cm aanwezig zijn. Ook scherpe randen en kans op splinters kunnen beter vermeden worden. Zorg daarom dat het speeltoestel goed afgewerkt en glad is en waak ervoor dat uw kind niet met kleding achter een spleet, gat of V-vorm kan blijven haken.

Controleer de stabiliteit
Om ook de veiligheid op lange termijn te waarborgen, is het van groot belang dat u regelmatig de onderdelen die zorgen voor de beweging van het toestel (zoals bouten en lagers) controleert. De stabiliteit van het toestel kunt u controleren door er regelmatig flink aan te trekken en duwen.

Toy Trade Holland biedt u de mogelijkheid om direct bij aanschaf van een particulier houten speelhuis Paalpunten mee te bestellen voor een stabiele verankering aan de ondergrond. (geschikt voor Prestige Tree Hut en Bear County Wistler Park)
 
Kleine kinderen en buiten spelen
Wij adviseren altijd toezicht op peuter en kleuters te houden wanneer zij aan het spelen zijn. Wanneer een kind geholpen moet worden om op een speeltoestel te komen, is dit speeltoestel niet bestemd voor de leeftijdsgroep van dit kind.